Home » De babykamer verven: hier moet je aan denken!

De babykamer verven: hier moet je aan denken!

by admin
De babykamer verven: hier moet je aan denken!

Het gereedmaken van de babykamer is misschien wel de allerleukste klus van de gehele zwangerschap. Je kunt eindelijk toegeven aan jouw nesteldrang en aan de slag gaan in dat leuke kamertje. Alles klaarmaken voor de komst van jouw wondertje. Dat betekent vaak ook dat er geverfd moet gaan worden. Dat de babykamer een fijne en sfeervolle kamer moet zijn staat buiten kijf. Maar hoe pak je dit precies aan? Welke kleuren gebruik je? Waar moet je aan denken bij het verven van de babykamer? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten.

De juiste kleur kiezen

Verf online kopen kan best lastig zijn als je niet precies weet welke kleur je wilt. Bij de meeste verfwinkels kun je wel standaard babyblauw en lichtroze krijgen. Maar wat als je eens buiten die standaard kaders wilt werken en een geheel andere kleur wilt kiezen?

In dat geval is het slim om alvast naar de accessoires in de babykamer te kijken. Welke kleuren zijn de dekens, de aankleedkussenhoes en andere decoratiestukken? Zoek vervolgens naar een kleur die goed bij deze accenten passen. Indien mogelijk is het verstandig om een aantal testertjes aan te schaffen. Deze kunnen eenvoudig op de desbetreffende muur worden aangebracht. Zo kun je goed zien welke kleur wel of juist niet goed bij de rest van het interieur past.

Let er in de babykamer wel op dat je een niet al te felle kleur of druk patroon uitkiest voor de muren. Het is belangrijk dat de sfeer zo rustgevend mogelijk blijft. Te drukke kleuren of patronen op de muren kunnen het slaappatroon van je kindje verstoren. Iets wat je juist nieuwe moeder liever niet ziet. Kleuren die veel rust geven zijn bijvoorbeeld blauw- en groentinten.

Zelf verven of laten doen?


De meeste verfsoorten zijn tegenwoordig op waterbasis. Dat betekent dat je zonder enige risico’s zelf kunt gaan verven. Of je dit ook daadwerkelijk moet doen is een tweede. Dat heeft niet alleen te maken met ervaring en kennis, maar ook met de wijze waarop je lichaam reageert op het schilderen. Schilderen is best intensief. Wanneer je al veel lichamelijke ongemakken door de zwangerschap ervaart is het dan ook beter om het aan je partner of iemand anders in je directe omgeving over te laten.

Wil je er zeker van zijn dat de verf straks strak op de muren zit? Kies er dan voor om een professionele schilder in te schakelen. Deze beschikt over de juiste materialen, waardoor je zeker weet dat het resultaat geheel naar wens zal zijn. Daarnaast bespaart het je ook nog eens heel veel tijd. Tijd die je kunt investeren in het samenstellen van de rest van de babykamer of om lekker te relaxen voordat de baby komt. Gebruik je toch verf op terpentinebasis? Laat dit dan altijd door iemand anders doen, gezien de stoffen mogelijk schadelijk kunnen zijn voor je kindje. Verf altijd ruim voordat je baby geboren wordt de babykamer en laat deze in de weken voorafgaand aan zijn of haar komst goed luchten.

You may also like

Leave a Comment