Home » Hoe je leven verandert zodra je moeder wordt

Hoe je leven verandert zodra je moeder wordt

by admin
Nieuwe moeder

Je hebt het vast al eens eerder gehoord van andere moeders: “Zodra je moeder bent staat je hele leven op de kop!”. Zo is lekker uitslapen op de zaterdag er niet meer bij, en even spontaan op stap gaan, gaat ook echt niet meer lukken. Je hebt minimaal een half uur voorbereiding nodig, om nog maar te zwijgen over alle spullen die mee moeten. Maar wist je dat er niet alleen maar praktische dingen veranderen?

Een emotioneel wrak

Zo kun je bij de eerste de beste reclame over kindjes in Afrika die structureel te weinig eten hebben een emotioneel wrak worden en het liefste linea recta naar je kindje stormen om die eens even flink te knuffelen. En dan heb ik het nog niet eens over al die films met kleine kinderen. Brullen geblazen! En dat hielprikje? Die doet jou waarschijnlijk meer pijn als jouw pasgeboren baby. Dat is heus niet zo gek, je hebt ineens de verantwoordelijkheid over een heel nieuw mensje, geen wonder dat je niet wilt dat jouw kindje pijn leidt.

Quality time voor jezelf inplannen

En dan bedoel ik niet de tijd die je op de wc zit als je de kleine in de avond op bed hebt gelegd. Voor jezelf zorgen is minstens net zo belangrijk als voor je baby! Want als jij niet lekker in je vel zit, zit je baby dat ook niet. Ze zeggen niet voor niets; blije moeders zijn blije baby’s. Het is echt niet erg dat je een keer om 1 uur ’s middags pas tijd hebt om je tanden te poetsen en een borstel door je haren te halen. Maar als dat vaker voorkomt is het een goed idee om eens een paar uur voor jezelf in te plannen en de kleine bij opa en oma of op de opvang langs te brengen. Want wanneer heb je voor het laatst iets voor jezelf gekocht? 

Nieuwe rol als vader en/of moeder ontdekken

Die eerste weken zul je geleefd worden door het ritme van je baby. Drinken, boeren, luier verschonen, slapen. En dat elke drie uur. Dus voel je vooral niet schuldig als je huis in die paar weken niet spic en span is. Dat komt later wel weer. En weet je, die andere moeders doen ook maar wat! Je bent beiden druk met jullie kindje en de nieuwe rol die je daardoor hebt gekregen. Belangrijk is om elkaar niet uit het oog te verliezen. Probeer bijvoorbeeld minimaal één keer in de maand een date night te houden zodat je samen een spel kunt doen, voor je partner kunt koken, eindelijk die ene film kijken of heerlijk uit eten te gaan. Ook leuk is om je partner te verrassen met een klein cadeautje zoals chocolade of een lieve kaart.

You may also like

Leave a Comment