Home » Voedingssupplementen: zijn ze écht nodig?

Voedingssupplementen: zijn ze écht nodig?

by admin
Voedingssupplementen: zijn ze écht nodig?

Voedingssupplementen zijn tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar. Maar heb je ze écht nodig? Het antwoord hierop is van heel veel verschillende factoren afhankelijk. Deze vraag kunnen we zowel met een ja als een nee beantwoorden. In principe kan je gewoon leven zonder het slikken van voedingssupplementen. Bij een gezond en evenwichtig voedingspatroon hoor je voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen om te kunnen functioneren. De vraag is of je dit zou moeten willen. Voedingssupplementen zoals Vitakruid zijn er namelijk met goede reden en kunnen wel degelijk van waarde zijn voor een gezond leven. Waarom dit zo is, leggen we uit in dit artikel.

Hoe belangrijk zijn supplementen?

Er mag nooit onderschat worden hoe belangrijk het is om een gezonde levensstijl te behouden. Een ongezonde levensstijl in combinatie met voedingssupplementen maakt nog altijd weinig goed. Dan ben je er nog lang niet. Voedingssupplementen dienen enkel als aanvulling te worden gebruikt. Ze zijn zeker geen vervanging voor een gezond en evenwichtig voedingspatroon. Wanneer je echter gezond leeft, kunnen supplementen wel degelijk van belang zijn om het lichaam te ondersteunen.

Waar we bij een gezonde levensstijl vaak weinig rekening mee houden, is het feit dat veel belangrijke nutriënten verloren gaan door de wijze waarop onze groenten en fruit worden verbouwd. Hierdoor krijgen we door gezond te leven nog maar de helft van de belangrijkste vitamines en mineralen binnen. Dit is voldoende om te kunnen functioneren, maar daar is ook alles mee gezegd. Om écht alles uit de voedingsstoffen te kunnen halen en je lichaam een ware boost te geven, is het van belang dat deze gezonde levensstijl wordt ondersteund met de juiste voedingssupplementen.

Voor welke voedingssupplementen kies je?


Tegenwoordig zijn er tal van verschillende soorten voedingssupplementen verkrijgbaar. Door dit enorme aanbod is het soms lastig om te bepalen voor welke je precies moet kiezen.

Welke voedingssupplementen voor jou de juiste keuze zijn, is compleet afhankelijk van jouw eigen levensstijl. Dit verschilt per persoon. Sommige doelgroepen hebben bijvoorbeeld meer baat aan bepaalde vitamines en mineralen dan andere. Een goed voorbeeld is het innemen van extra vitamine D. Normaal gesproken maakt je lichaam zelf voldoende vitamine D aan door blootstelling aan zonlicht. Mensen met een donkere huid hebben echter meer behoefte aan vitamine D en zullen hiervoor dus vaker extra supplementen moeten slikken. Dit geldt tevens voor baby’s, jonge kinderen, mensen die zichzelf bedekken in de buitenlucht en senioren. In de meeste gevallen is het verstandig om voor een zogenaamde multivitamine te kiezen. Deze wordt gebruikt ter aanvulling op je eigen voeding. In deze capsules zitten alle benodigde vitamines en mineralen om je lichaam te ondersteunen. Er zijn verschillende soorten multivitamine verkrijgbaar. Houd hierbij vooral rekening met leeftijd en mogelijke extra behoeftes. Merk je bijvoorbeeld altijd een flinke diep in je mentale gemoedstoestand in de winter? Dan kan je zeker baat hebben aan een multivitamine met extra vitamine D. Ook voor zwangere vrouwen geldt dat zij vaak net andere doseringen nodig hebben.

You may also like

Leave a Comment