Home » Het inrichten van een Hippe meidenkamer

Het inrichten van een Hippe meidenkamer

by admin
Het inrichten van een Hippe meidenkamer

Op het moment dat je kinderen ouder worden, zullen zij op een gegeven moment ook uit hun kamer groeien. Niet letterlijk natuurlijk, maar de stijl waarin het ingericht is toen zij baby of peuter waren, zullen zij als zij ouder worden niet altijd even leuk meer vinden. Wij gaan je in deze tekst daarom helpen bij het inrichten van een Hippe meidenkamer. Zo krijg je hopelijk wat inspiratie en is het minder moeilijk om te bedenken wat er allemaal moet gebeuren in de kamer en wat er leuk zou zijn. Wij geven jou tips over leuke mogelijke kleuren op de muren en de soorten stijlen en thema’s die je kunt gaan aanhouden.

Welke kleur geef jij de Hippe meidenkamer?

Als je ervoor kiest om de Hippe meidenkamer een nieuwe kleur te geven aan de muren, dan moet je aan een aantal dingen denken en met een aantal dingen rekening houden. Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je met je kind bespreekt wat zij mooi vindt voor in haar kamer. Ga je de kamer verven in haar lievelingskleur? Of ga je voor een wat neutralere kleur en geef je de kamer kleur door middel van leuke decoratie en accessoires? Ook zijn niet alle kleuren even mooi om bij elkaar te combineren. Wel kun je bijvoorbeeld roze met grijs samen combineren of een pastelkleur met wit.

De Hippe meidenkamer behangen

Niet alle muren zijn geschikt om deze te behangen, maar als het mogelijk is dan kan dat erg leuk zijn om de Hippe meidenkamer vorm te geven. Als je een vrolijke Hippe meidenkamer wilt, dan kun je bijvoorbeeld een behang nemen met verschillende kleurtjes en printjes om wat sfeer te creëren. Sommige meiden vinden het misschien ook wel leuk om in hun Hippe meidenkamer een behang te hebben met bloemen, vlinders of andere leuke prints. Overleg met je dochter wat zij mooi vindt en ga samen kijken naar de verschillende opties die er te vinden zijn. Als je bijvoorbeeld een behang neemt met confetti, dat zijn stippen in alle kleuren van de regenboog, dan wordt de kamer direct opgevrolijkt en sfeervol gemaakt.

 

Accessoires en decoratie voor in de Hippe meidenkamer

Naast de kleuren die op de muur gaan en het behang dat er moet worden geplakt, moet de kamer natuurlijk ook nog worden ingericht met accessoires en decoratie. Je kunt mooie schilderijtjes ophangen met posters of foto’s. Of misschien wel wat leuke knutselwerkjes van je dochter als zij er trots op is. Bovendien moet de kamer natuurlijk ook leuk zijn om in te relaxen en te spelen met vriendinnen. Sommige mensen kopen krijtverf en verven de deur of de muur ermee. Daar kan je kind zich dan uren vermaken met wat krijt. Ook kun je de kamer opfleuren met wat leuke kussens, wat kaarsjes, als je kind daar oud genoeg voor is, posters, leuke lampjes en andere kleine dingetjes die je kunt neerzetten of kunt ophangen.

De kamer inrichten in verschillende thema’s

Bij het inrichten van de Hippe meidenkamer kun je er ook voor kiezen om een thema aan te houden. Veel meiden vinden een prinsessenkamer bijvoorbeeld erg leuk om te hebben. Je kunt een mooie roze klamboe boven het bed hangen bijvoorbeeld. Of het dekbedovertrek, de kussens en de kleuren in de kamer op het prinsessenthema aansluiten. Leuke kleuren voor in een Hippe meidenkamer met een prinsessenthema zijn bijvoorbeeld roze, paars, lila en wit. Een ander thema wat misschien wel leuk is voor in een Hippe meidenkamer is een zeemeerminnen thema of een zee thema. Hierbij kun je de muren zeeblauw, donkerblauw, lichtblauw of een turquoise kleur geven. Als je extra creatief wilt zijn kun je vervolgens schilderen op de effen muur en mooie figuurtjes maken. Bijvoorbeeld zeemeerminnen, vissen, schelpen, luchtbellen, et cetera.

Zo richt je een Hippe meidenkamer in met een prinsessenthema

Als jer ervoor kiest om de Hippe meidenkamer een prinsessenthema te geven, dan zijn er veel dingen die je kunt doen. De muren in het roze, paars of lila verven bijvoorbeeld. Of het kiezen van een mooi behang met leuke figuurtjes in het prinsessenthema bijvoorbeeld. Ook kun je de Hippe meidenkamer verder opvrolijken in een prinsessenthema door bijvoorbeeld plankjes op de hangen en deze vol te zetten met leuke plantjes, beeldjes of foto’s. Ook kun je voor een leuk vloerkleedje kijken en deze misschien ook wel aanpassen aan het thema. Een kleedje is bovendien ook erg fijn om op te zitten als je dochten gaat spelen. Daarnaast kun je de kamer een roze dekbedovertrek geven met roze kussentjes of een debedovertrek met prinsessen erop.

Leave a Comment