Home » Hoe creëer je een geordende en overzichtelijke kinderkledingkast?

Hoe creëer je een geordende en overzichtelijke kinderkledingkast?

by admin
Hoe creëer je een geordende en overzichtelijke kinderkledingkast

Je herkent het vast: je kind is op zoek naar dat ene kledingstuk. Een shirt met hun favoriete superheld erop of die trui in die ene speciale kleur. Het lijkt altijd te verdwijnen op het meest ongelegen moment. Een georganiseerde kledingkast kan de dagelijkse routine voor zowel jou als je kinderen vereenvoudigen. Bovendien stimuleert het de ontwikkeling van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid bij je kinderen. In dit artikel worden 5 handige tips gegeven voor het effectief inrichten van de kinderkledingkast.

#1 Categoriseer op kledingtype

Begin met het categoriseren van de kleding op basis van het type kledingstuk, zoals sokken, ondergoed, T-shirts en broeken. Dit maakt het voor je kind eenvoudiger om bepaalde items te vinden en terug te leggen. Ook zorgt het ervoor dat je kind zelfstandig kleding kan kiezen. Mocht je nog geen ladeverdelers of manden hebben, dan kan tip 2 een belangrijke stap zijn. 

#2 Gebruik ladeverdelers en label ze

Nadat je de kleding hebt gesorteerd, is het tijd om ze een plek te geven. Ladeverdelers of manden zijn praktische hulpmiddelen om ruimte te creëren en kleding gescheiden te houden. Door eenvoudige afbeeldingen op de lades of manden te plakken, weten jongere kinderen precies welk kledingstuk waar hoort. Voor oudere kinderen kunnen tekstlabels handig zijn. Andere oplossingen, zoals opbergdozen onder het bed of hangende organizers in de kast, kunnen ook nuttig zijn. 

#3 Rol kledingstukken op

Om ruimte te besparen en kleding overzichtelijk te houden, kan het oprollen van kledingstukken handig zijn. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar voorkomt ook kreukels in de kleding. Het werkt vooral goed voor sokken, ondergoed en T-shirts. Het oprollen van bijvoorbeeld een T-shirt kan eenvoudig zijn. Plaats het kledingstuk op een vlak oppervlak en vouw de mouwen naar binnen over de borst of de rug van het shirt. Vervolgens begin je aan de onderkant met oprollen, rol het wel strak op om kreukels te voorkomen. 

#4 Seizoenswisseling in de kinderkledingkast

Pas de kinderkledingkast aan op basis van seizoenswisselingen. Berg winterkleding op wanneer de zomer nadert, en omgekeerd. Dit helpt om de kinderlade of -kast overzichtelijk te houden en zorgt ervoor dat kinderen altijd de juiste kleding kunnen pakken. 

#5 Controleer de kwaliteit van kledingstukken

Kinderen groeien vaak sneller dan je denkt. Het regelmatig controleren van de kwaliteit van de kledingstukken is daarom erg handig. Bekijk samen welke kleding te klein is geworden, versleten is of niet meer wordt gedragen. Deze kledingstukken kunnen worden gerecycled of gedoneerd. Op deze manier help je niet alleen anderen, maar creëer je ook ruimte in de kledingkast. 

Nu je deze waardevolle inzichten hebt gekregen, kun je aan de slag gaan met het organiseren van de kinderkledingkast. Een georganiseerde kast zorgt namelijk voor een stressvrije ochtendroutine. Is je kind toe aan nieuwe kleding, zoals (gekleurde of geprinte) sokken of ondergoed? Bij Underwear District vind je een uitgebreide kledingcollectie voor jong en oud.

You may also like

Leave a Comment