Home » Lenzen, bril & make-up: een aantal tips

Lenzen, bril & make-up: een aantal tips

by admin
Lenzen, bril & make-up: een aantal tips

Wist je dat 6 op de 10 mensen een bril dragen? Alleen heeft niet iedereen die een bril heeft, hem ook altijd op. Soms dragen mensen alleen een bril bij het kijken van een film of bij het computeren, omdat ze anders hoofdpijn krijgen. En vaak is het ook maar beter dat mensen die een bril nodig hebben, hem ook zo vaak mogelijk dragen. Vermoeide ogen zijn namelijk geen pretje en daardoor ga je nog slechter zien. Draag jij ook een bril of lenzen, dan wil je misschien ook wel make-up op doen. In dit artikel lees je daarom een aantal tips voor bril- en lenzendragers die daarnaast ook make-up dragen.

Make-up tips voor wanneer je een bril draagt


De meeste mensen die een corrigerende visie nodig hebben, kiezen toch meestal voor een bril. De meeste brilmonturen van tegenwoordig zijn dan ook een echt modeaccessoire geworden. Draag je een bril en make-up, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten:

 • Ben je verziend en heb je een bril met een – (min)? Dan lijken je ogen kleiner dan ze normaal zouden zijn. Dankzij make-up kun je je ogen gelukkig weer groter laten lijken. Gebruik bijvoorbeeld lichte oogschaduw aan de binnenkant van je ooghoeken. Ook een lichte kleur oogpotlood aanbrengen op je waterlijn doet wonderen!
 • Ben je bijziend en heb je een bril met een + (plus)? Dan lijken je ogen doorgaans wat groter. Dat is mooi meegenomen, maar soms kan het misschien ook weer iets te groot lijken. Met matte oogschaduw kun je dan een donkere kleur aanbrengen op je waterlijn, zodat je ogen weer wat kleiner lijken.
 • Als je foundation aanbrengt, dan kun je dit het beste afpoederen. Zo blijft het niet zo erg aan de rand van je bril plakken.
 • Bij het aanbrengen van blush moet je goed kijken waar de montuur op je gezicht valt. Als je deze lijn volgt, dan komt de blush het beste naar voren.
 • Heb je een bril met een dik montuur? Dan kan dit voor een schaduw onder je ogen zorgen. Het lijkt dan soms alsof je donkere wallen onder je ogen hebt en dat is natuurlijk niet fraai. Gebruik dus extra concealer om jouw eigen donkere kringen te verbergen, zodat de schaduw minder opvalt.
 • Heb je lange wimpers die soms tegen het glas van je bril aan komen? Krul je wimpers dan een beetje omhoog, zodat ze niet zo ver naar voren steken. Daarna kun je gewoon mascara aanbrengen.

Make-up tips voor wanneer je lenzen gebruikt


Lenzen hebben zo hun voordelen, want ze zijn natuurlijk onzichtbaar en dus zijn ze handig voor als je veel sport. Ook kun je een zonnebril zonder sterkte kopen en dragen. Lenzen zijn tegenwoordigs steeds comfortabeler om te dragen dankzij innovatieve technieken. Je kunt dus altijd lenzen vinden die bij jouw ogen passen. Zo zijn er ook lenzen met een extra lange levensduur en die je permanent en zelfs ’s nachts kunt dragen. Gebruik je daglenzen, dan moet je ook rekening houden met een aantal dingen als je er ook make-up bij gebruikt. Het voordeel is dan wel dat je make-up beter zichtbaar is, aangezien er geen bril voor zit. Hieronder volgen een aantal tips voor als je lenzen en make-up gebruikt:

 • Doe eerst je lenzen in voordat je je make-up doet. Was natuurlijk wel eerst je handen voordat je je lenzen aanraakt.
 • Ook je dagcrème kun je het beste pas aanbrengen nadat je je lenzen in hebt.
 • Make-up in poedervorm is soms een beetje tricky als je lenzen draagt. De kleine poederdeeltjes kunnen namelijk in je ogen en op je lens komen en dat zorgt voor pijn en irritatie. Kies daarom liever voor oogschaduw op crèmebasis. Ook eyeliner kun je beter in vloeibare vorm gebruiken.
 • Bij gezichtspoeder moet je dus ook oppassen. Breng de kwast niet te dicht bij je gezicht en doe eventueel je ogen dicht als je de kwast beweegt.
 • Mascara is prima voor lenzendragers. Gebruik alleen liever geen mascara op oliebasis of waterproof mascara, want de olie kan op je lens terechtkomen en dat is echt niet fijn. Kijk ook uit bij mascara waar vezeltjes in zitten voor extra volume. Ook deze vezeltjes kunnen op je lens terechtkomen.
 • Vermijd make-up op je waterlijn als je lenzen in hebt. Dit kan namelijk op je lens terecht komen en voor extra irritatie in je oog zorgen.
 • Aan het einde van de dag doe je eerst je lenzen uit en daarna haal je pas je make-up eraf.

You may also like

Leave a Comment