Home » Tips voor aanstaande moeders

Tips voor aanstaande moeders

by admin
Tips voor moeders

Als je een moeder in spe bent dan kan je natuurlijk altijd wat tips gebruiken. Er zijn vele tips die bruikbaar zijn voor velen, andere tips zijn alleen geschikt voor een aantal aanstaande moeders. Kies uit wat je aanspreekt en waar je wat mee kan en laat de rest lekker liggen voor anderen. Niet alles werkt voor iedereen en dat is iets wat je de komende tijd nog veel mee zal gaan maken. Iedereen pakt het op een andere manier aan en dat is helemaal goed. Als je jezelf er maar goed bij voelt en van het moeder zijn geniet.

Borstvoeding tips

Je hoeft niet te verwachten dat borstvoeding direct vanzelf gaat. Doe alleen waar je jezelf goed bij voelt, als iets niet goed aanvoelt doe het dan ook niet. Voel je niet schuldig als de bevalling of de borstvoeding niet helemaal gaat zoals het zou moeten. Leer loslaten bij het geven van borstvoeding, zolang je baby gelukkig is dan zal je vast wel genoeg melk geven. Je hoeft de eerste dagen je baby niet door anderen vast te laten houden als je dat niet prettig vindt. Een draagdoek kopen is een goed idee. Houdt voldoende rust en laat je huishouden maar voor wat het is, dat komt later wel weer. Perfecte moeders bestaan niet en iedereen maakt fouten. Voel jezelf dan ook niet schuldig als je een fout maakt.

Andere tips voor mothers to be

Laat de vader het bezoek regelen, jij hebt genoeg aan je hoofd en hebt rust nodig. Als je een avondje de deur uit wil, regel dan een oppas tot in de middag de volgende dag. Geniet van je baby en wees niet bang om hulp of advies te vragen. Een perineummassage doet worden, vraag je partner om hulp. Blijf goed voor jezelf zorgen; zonder blije mama, geen blije baby. Een vroedvrouw staat altijd voor je klaar bij vragen of twijfels. Perfectionisme kan je laten varen, loslaten is heel belangrijk en zie wat er komen gaat. Als je onzeker bent neem dan contact op met de vroedvrouw voor hulp. Laat je baby lekker bij je liggen, de fase dat dit kan is zo voorbij. Zorg dat je genoeg eten en drinken hebt voor na de bevalling. Volg een prenatale cursus, je hebt geen idee wat je allemaal kan leren en tips zijn altijd welkom.

Genieten en nog eens genieten

Het allerbelangrijkste is dat je geniet, van ieder moment. Laat alles even voor wat het is, je baby is er en focus je hierop. De buitenwereld kan even wachten en je hoeft ook niet iedereen gelijk te bellen na de bevalling. Geniet van het samenzijn voordat iedereen op bezoek wil komen.

You may also like

Leave a Comment