Home » Samen komen met je kind

Samen komen met je kind

by admin
Samen koken

Het is als drukke moeder al lastig genoeg om elke dag opnieuw weer iets te bedenken om te koken. Maar als je er de tijd voor hebt, is het leuk (en hartstikke leerzaam) om je kind te betrekken bij het bereiden van het avondeten. Als je iets samen hebt gemaakt smaakt het natuurlijk ook nog eens extra lekker. Kijk tijdens het koken wel uit met hete pannen en scherpe messen. En ga er niet vanuit dat het wel netjes blijft in de keuken. Het is uiteraard niet de bedoeling dat jij lekker achterover leunend een wijntje naar binnen giet en je kinderen druk in de weer zijn.

Makkelijke recepten om mee te beginnen

• Een tosti maken en lekker experimenteren met beleg. Probeer eens een tosti met banaan en pindakaas of chocopasta. Of doe er plakjes tomaat tussen.

• Bananenpannenkoekjes maken. Deze zijn erg eenvoudig met bananen, eieren en een snufje kaneel. Eventueel kun je er nog wat bloem in doen als je de pannenkoekjes wat steviger wilt hebben.

• Bananencake is ook erg lekker en simpel om te doen. Laat je kind de banaan fijnprakken en alles mengen in de mengkom.

• Pizza maken met een kant en klare pizzabodem. Samen bedenk je wat er op de pizza komt, en je kind kan de pizza uitrollen en beleggen.

Taakverdeling maken

Geef je kinderen niet de meest ingewikkelde taken tijdens het koken. Lees vooraf het recept goed door en kijk wat je kind kan doen. Zodra alles klaar staat in de keuken is het handig om je kind op een aangewezen plek te zetten. Zo loop je elkaar niet in de weg en voorkom je ongelukken. Geef aan hoe groot of klein groente gesneden moet worden of hoe de balletjes gerold moeten worden. Je kunt samen tussendoor alvast wat opruimen. Bij koken kan het voorproeven natuurlijk niet ontbreken, maak er een waar feestje van en klets lekker een eind weg. En als laatste komt het leukste, de borden en schaaltjes mooi opmaken! Je kind kan zich hierbij lekker uitleven.

3 tips voor in de keuken

1. Kook de ene dag verse aardappelen zodat je die de volgende dag kunt opbakken. Wissel daarbij ook verse groente af.

2. Maak eens een grotere portie zodat je wat je te veel hebt gekookt in kunt vriezen voor de dagen waarop je eigenlijk geen tijd (of zin) hebt om te koken.

3. Maak op zondag alvast een weekmenu en boodschappenlijst voor de aankomende week. Zo weet je zeker dat je niet zonder inspiratie komt te zitten! Check wel van tevoren de voorraad even zodat je niets dubbel koopt en weet wat er als eerst gebruikt moet worden uit de voorraadkast.

You may also like

Leave a Comment