Home » Groen wonen geeft energie en rust

Groen wonen geeft energie en rust

by admin
Groen wonen

Wanneer je heerlijk in je huis wilt wonen dan is de sfeer heel belangrijk. Voor balans en rust zijn de kleuren in je interieur belangrijk. Als de kleuren van je meubels, accessoires zoals een hangmat en muren in balans zijn dan geeft dit een fijne sfeer. Je kunt dan ook makkelijk een aanpassing maken door een kleedje te kopen of een muur te verven. Voor een goede sfeer kunnen planten ook bijdragen. Planten hebben een kalmerend effect en geven een knusse woonsfeer. Daarnaast zijn planten ook gezond. Planten zuiveren de lucht en zorgen dus voor een fijn woonklimaat. Speciale luchtzuiverende planten zoals de Areca en Kentiapalm staan hierom bekend. 

De woonruimte aankleden met planten

Als je sfeer wilt creëren in een ruimte, dan zijn planten een goede keuze. Met planten kun je een ruimte aankleden. Een huis lijkt vaak ook pas een thuis met wat planten. Doordat zoveel verschillende soorten planten geschikt zijn om thuis neer te zetten kun je kijken wat bij je woning past. Denk hierbij aan de grootte van de plant, de vorm van de plant en de kleur. Heel populair is de pannenkoekplant en de bananenplant. De bananenplant heeft grote bladeren en gaat snel de lucht in. De pannenkoekplant groeit ook snel maar blijft laag en heeft kleine bladeren. Als je wat anders wilt dan kun je kijken naar planten met een vrucht. Planten zoals de Strelitzia hebben een kleurrijke vrucht die op een mooi tafeltje zeker niet zal misstaan.

Groen in een andere vorm

Als je naast planten, groen in huis wilt op een andere manier dan kun je kijken naar planten in glas. Een plant in glas geeft een natuurlijke look. Doordat je geen pot gebruikt maar een glas, kun je dus de wortels zien. In tegenstelling tot planten die onder water moeten blijven ziet dit er heel bijzonder uit. Andere bloemen die je kunt gebruiken zijn droogbloemen. Het voordeel is dat droogbloemen als decoratie dienen. Het is net een accessoire voor je woning. Droogbloemen zijn dan ook een mooie en rustige aanvulling op je interieur. Je kunt droogbloemen plaatsen in een frame en ophangen aan de muur. Droogbloemen kun je ook net als een boeket in een vaas stoppen. Ook een mooie manier om droogbloemen ter display te zetten, is om een smal vaasje te gebruiken waar je de droogbloemen in doet en een kaars in zet. Op deze manier maak je een uniek accessoire. 

Verschillende groene stijlen 

Wanneer je jouw huis aan wilt kleden met planten kun je dit op verschillende manieren doen. Je kunt een plant op een tafel of op de grond zetten. Het is ook mogelijk om een bijzettafel of planten plateau te gebruiken. Op deze manier geef je een plant een mooi podium om op te staan. Als je meer een speels uiterlijk wilt dan kun je ook bijzettafels van verschillende hoogtes en groottes gebruiken. Wanneer je potten kiest in dezelfde kleur en stijl als je meubel dan combineert alles goed. Je kunt daarbij planten kiezen met een bepaalde kleur of geur. Een lavendel of aloë plant kan veel effect hebben op de sfeer in huis. 

You may also like

Leave a Comment