Home » Zo kies je de beste jurk voor jouw figuur

Zo kies je de beste jurk voor jouw figuur

by admin
Zo kies je de beste jurk voor jouw figuur

Zoveel verschillende lichaamstypes, zoveel verschillende jurken. Iedere vrouw vindt het op zijn tijd heerlijk om een mooie jurk te dragen. En hoewel er heel veel keuze is, betekent het niet dat iedere jurk ook voor jouw lichaamstype de juiste keuze is. Een website als thestorewoerden.nl heeft een uitgebreid aanbod van jurkjes, maar hoe zorg je ervoor dat je hierin de juiste keuze maakt? Hier lees je hoe je de beste jurk kiest voor jouw figuur.

Heb je een peerfiguur? Kies dan deze jurk

Een peerfiguur, ook wel A-figuur, betekent dat je smalle schouders hebt en een slank bovenlijf, maar wat bredere heupen en bovenbenen. Bij brede heupen is het belangrijk om evenwicht te creëren, zodat er balans ontstaat in de verhoudingen van het lichaam. Kies daarom voor een type jurk die de aandacht legt op de bovenkant. Dit doe je door een jurk te kiezen met opvallende patronen, asymmetrische vormen, ruches en details. Kies voor een uitlopende rok omdat billen en bovenbenen zo worden gecomplimenteerd.

Een zandloperfiguur? Kies dan voor dit type jurk

Wanneer je een zandloperfiguur hebt, ben je gezegend met een echt vrouwelijk figuur: een smalle taille en schouders en heupen die even breed zijn. Veel jurken zullen mooi staan op dit type figuur. Vooral strakke kokerjurken laten je lichaam tot haar recht komen, evenals jurken die de taille accentueren. Pas op met drukke patronen of sterke contrasten in de jurk: dit zorgt er juist voor dat de aandacht van jouw rondingen wordt afgeleid en dat zou natuurlijk zonde zijn.

Heb je een H-figuur? Kies dan deze jurk

Een H-figuur is het sportieve figuur: in dit geval is het lichaam goed in evenwicht en zijn schouders, taille en heupen ongeveer even breed. Bij een H-figuur wil je juist rondingen creëren. DIt doe je door het dragen van blousejurken of jurken die de taille accentueren. Een A-lijn jurk staat ook perfect bij vrouwen met een H-figuur.

Een V-figuur? Dan is deze jurk de juiste keuze

Bij een V-figuur zijn de heupen smaller en het bovenlichaam juist wat breder. De schouders zijn het breedste deel van het lichaam. Kies daarom voor een jurk dat juist de onderkant benadrukt. Denk aan asymmetrische one-shoulder jurken of een halterjurk. De schouders worden zo sierlijker en zo ontstaat er een mooie balans met het onderlichaam. Een V-hals zorgt ervoor dat het bovenlichaam langer is.

De beste jurk voor een O-figuur

Heb je een ovale lichaamsvorm? Dan heb je brede schouders, een volle taille en vaak dunnere benen. Dit type figuur wordt ook wel een appelfiguur genoemd. Je doet er met dit lichaamstype goed aan om soepelvallende jurken te kiezen. Denk aan wikkeljurken of A-lijn jurken. Deze leiden af van de taille, buik en benen en accentueren juist jouw slanke benen. Daarnaast passen jurken met een lage halslijn perfect bij jouw O-figuur.  Een print of patroon is geen must en wordt alleen aangeraden wanneer deze de aandacht niet naar het midden van je lichaam stuurt. 

You may also like

Leave a Comment