Home » 3 Tips waar je wél wat aan hebt

3 Tips waar je wél wat aan hebt

by admin
Tips

Moeder worden is hartstikke leuk maar vooral ook erg spannend! En ineens heeft iedereen (ja, zelfs die onbekende achter je in de rij bij de supermarkt) een mening over je buik, en over hoe je het straks allemaal wel niet moet gaan doen. Leuk hoor, al die goedbedoelde (ongevraagde) adviezen, maar laat je vooral niet gek maken door anderen. Je weet zelf waarschijnlijk heel goed wat jouw baby wilt als hij huilt, en of zijn luier verschoont moet worden. Iemand die jou niet kent, kent jouw baby ook niet, dus twijfel niet aan jezelf als je ineens ongevraagd advies krijgt. En daarbij komt ook nog eens, geen baby is hetzelfde!

Goedbedoeld advies waar je niets mee kunt

Er zit een verschil tussen vragen om advies en het ongevraagd krijgen. En soms is het gewoon hartstikke slim om “ja”, en “amen” te zeggen. Zoals bij de volgende goedbedoelde adviezen:

“Je buik is wel aan de kleine/grote kant.” Hier kun je dus werkelijk niets mee. Ene oor in, andere oor uit! Al is dat wel makkelijker gezegd dan gedaan. “Je moet je kindje gewoon laten huilen hoor, dan stopt ze vanzelf wel”. “Slaapt ie nu nog niet door? Ik zou als ik jou was gaan beginnen met slaaptraining!”. Je kunt hier als kersverse moeder erg onzeker van worden. Ons advies? Doe vooral waar jij je goed bij voelt.

Naast je neer leggen

Werkelijk iedereen lijkt overal een mening over te hebben. Zelfs je lieve schoonmoeder en vriendin van wie je het niet verwacht vinden dat je het toch wel beter zus en zo kunt doen. Hoe ga je nu het beste om met deze vaak goedbedoelde adviezen? Hoe zorg je ervoor dat je het naast je neer kunt leggen? Wat kan helpen is om te zeggen “Dankjewel, daar had ik nog niet aan gedacht!” Zo erken je de adviesgever en bedank je ze netjes. Weten zij veel dat je het al lang en breed naast je neer hebt gelegd. Zo kun je zelf bepalen wat je er mee doet.

Een paar tips waar je wél echt wat aan hebt:

Ga je op pad met je baby? Plan dan het liefste een half uur extra in. Je zult altijd zien dat je baby ineens nog een spuitluier van hier tot ginder heeft, en alle spullen bij elkaar zoeken kost ook redelijk wat tijd. Voor je de deur uit stapt is het handig om te checken of je kleding geen verdwaalde koekjes- en melkvlekken heeft. Gegarandeerd dat je er minimaal drie vindt. Ga slapen als je baby slaapt. Vooral in de eerste paar weken is het fijn om dit te doen. Het is al zwaar genoeg en van slaapgebrek wordt niemand beter.

You may also like

Leave a Comment