Home » 6 tips om je appartement handig in te delen

6 tips om je appartement handig in te delen

by admin
6 tips om je appartement handig in te delen

Bij het inrichten van een nieuw appartement komt veel meer kijken dan je denkt! Niet alleen heb je nieuwe meubels nodig, maar ook de vloer, gordijnen en verlichting zijn belangrijk om over na te denken. En dan heb je ook nog eens beperkte ruimte! Voordat je je bestelling plaatst, is het dus belangrijk om na te denken over hoe je de ruimte het beste kunt indelen. We geven je een aantal belangrijke tips.

1. Kleur

De vloer die je kiest is de absolute basis van je woning en dus belangrijk om aandacht aan te besteden. Wil je liever laminaat, vloerkleed of vinyl? Kies bij voorkeur voor een lichte vloer, zodat de ruimte wat groter lijkt. Hetzelfde geldt voor de muren. Wil je toch graag kleur gebruiken? Overweeg dan om één muur in een andere kleur te verven als contrast, of kies voor meubels in opvallende kleuren.

2. Meubels

Meubels maken de ruimte en dus is het zaak spullen te kopen die je appartement op een goede manier naar voren laten komen. Bij een hoge ruimte kun je bijvoorbeeld de hoogte inwerken om zo optimaal gebruik te maken van de ruimte. Kies bijvoorbeeld voor bedden met opberglades, zodat je spullen kwijt kunt buiten het zicht.

3. Indeling

Om de verschillende delen van een kamer wat van elkaar te onderscheiden, kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een vloerkleed. Als je door de hele woning dezelfde vloer hebt, ziet het woongedeelte er zo toch net wat anders uit dan de keuken! Overweeg in zo’n kamer ook om meerdere kleine lampen gebruiken om slechts een deel van de ruimte te verlichten. Als je één grote lamp wilt, is een plafondlamp handiger met beperkte ruimte.

4. Gordijnen

Met gordijnen houd je zowel pottenkijkers als de zon buiten op warme dagen. Ze zijn dus essentieel voor je appartement. Daarnaast kun je met hoge gordijnen de ruimte nog wat groter laten lijken. Je gordijnen hebben dus een heleboel functies. Toch hoef je hier geen fortuin aan uit te geven, want ook met goedkope gordijnen kom je al een heel eind.

5. Opbergen

Met weinig ruimte valt het niet mee om al je spullen kwijt te kunnen en dus is het belangrijk om goed na te denken over je opbergsysteem. Maak volledig gebruik van de hoogte van de woning, want in een hoog kastje kun je heel wat dingen kwijt die je niet dagelijks nodig hebt. Ook onder je bed kun je dingen kwijt en aan de muur kun je eventueel wat haken bevestigen. En heb je al overwogen om gebruik te maken van scheidingen in je woonruimte? Installeer een rail aan het plafond en bevestig een gordijn of afsluitwand in multifunctionele kamers. Je kunt de wand open- en dichtschuiven wanneer nodig, dus met beperkte ruimte is dit een ideale oplossing.

6. Kringloopwinkel

Breng je wel eens een bezoek aan de kringloopwinkel? Als het antwoord ja is weet je waarschijnlijk al dat je hier zo nu en dan geweldige vondsten doet! Maak je appartement net wat unieker met een oude kast, of die tafel die je voor een lage prijs op de kop hebt getikt en zelf hebt opgeknapt. Ook online vind je soms goede aankopen voor een lage prijs.

You may also like

Leave a Comment